Banaan met cashewnoten

Banaan is perfect om mee te ontbijten omdat het veel energie geeft en lekker zoet is. Tenminste… als je graag zoet ontbijt. Ook kun je dit eten als nagerecht door de cacao nibs. Je kunt ook ander fruit gebruiken als je niet van banaan houdt of andere noten erin verwerken. Genoeg variatie mogelijk! Rauwe cacao nibs is een gezonder alternatief voor stukjes chocola, die veel suikers kunnen bevatten, afhankelijk of het puur of melkchocolade is. Het is even wennen, want het is wel ietsjes bitter.

Maar dit kun je verhelpen als je het combineert met een zoet ingrediënt zoals banaan. De cashewnoten maken het romig en geven dit ontbijt net zoals de cacao nibs een bite. Probeer ook een keer met blauwe bessen!

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • 1 flinke eetlepel fijngehakte ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 1 flinke eetlepel rauwe cacao nibs
  • 1 flinke eetlepel kokosrasp (optioneel)

Zo maak je het

  1. Doe alles in een kom en hussel door elkaar.
  2. Voeg eventueel wat plantaardige melk toe als je meer behoefte hebt aan een vloeibaar ontbijt.
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

Klik hier voor alle recepten
Privacy Statement Koekjes