Helend eten
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Recepten

Broccoli met cashewnoten

Broccoli is supergezond en heeft veel goede eigenschappen. Teveel om op te noemen, maar hier zijn er een paar. Het heeft een hoog gehalte aan vezels waar je darmen erg blij van worden. Als je in de overgang bent doe je er goed aan om het vaak op het menu te zetten. Het bevat namelijk het stofje Dim (Diindolylmethaan) en heeft een hormoon regulerend effect. Wist je dat de stronk ook heel lekker is om te eten? Zonde om weg te gooien!

Tamari is een krachtige, glutenvrije Japanse sojasaus, die gemaakt wordt door  sojabonen te fermenteren met koji (een unieke Japanse schimmel). Daarna afhankelijk van het merk wordt het jaren gerijpt op houten vaten.

Gebruik er niet te veel van, want het is behoorlijk zout. Het geeft een volle hartige smaak aan je eten. Cashewnoten zijn rijk aan magnesium en kalium en hebben een verlagend effect op de bloeddruk. Het is een uitstekende plantaardige bron van eiwitten. Samen met pistachenoten bevatten ze het minste vet van alle noten. Ze bevatten veel omega-9-vetzuren en die zijn gezond voor hart- en bloedvaten. Kies voor ongezouten en rauwe cashewnoten. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • Struik broccoli in kleine roosjes en stronk in plakjes gesneden
  • 1 puntpaprika, klein gesneden
  • 1 ui in dunne ringen gesneden
  • 1 teen knoflook
  • Twee handjes cashewnoten
  • Twee eetlepels tamari

Bereiding

  1. Stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  2. Fruit de ui 1 minuut en voeg dan de paprika toe.
  3. Bak dit 5 minuten op niet te hoog vuur.
  4. Pers de teen knoflook uit in de pan en bak t even mee.
  5. Voeg een klein beetje water toe en voeg de cashewnoten toe.
  6. Laat het even sudderen.
  7. Voeg nu de broccoli toe en roer goed door elkaar.
  8. Verdeel de twee eetlepels tamari over de pan en blijf een tijdje roeren.
  9. Als de tamari goed verdeeld is over het geheel is het klaar.

Lekker als lunchgerecht, maar ook als hoofdgerecht met wat rijst of quinoa  erbij.

Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten
Wortel gele linzensoep

Wortel rode linzensoep

8 januari 2019/door Helend eten
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

8 januari 2019/door Helend eten
Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

8 januari 2019/door Helend eten
Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven

8 januari 2019/door Helend eten
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

8 januari 2019/door Helend eten
Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

8 januari 2019/door Helend eten
Mango shake

Mango shake

8 januari 2019/door Helend eten
Zomerse maaltijdsalade

Zomerse maaltijdsalade

31 augustus 2020/door Helend eten
Havermout met mango

Havermout met mango

31 augustus 2020/door Helend eten
Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

31 augustus 2020/door Helend eten
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

7 september 2020/door Helend eten
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

5 november 2020/door Helend eten
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

11 november 2020/door Helend eten

Deel dit bericht:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
Helend eten Logo
Rode bietjessalade met feta en rucolaRode bietjessalade met feta en rucolaPastinaaksoep met kalamata olijvenPastinaaksoep met kalamata olijven
Scroll naar bovenzijde

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

OKLearn more

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Privacy Beleid

U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.

Privacy Policy
Accept settingsHide notification only