Helend eten
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Recepten

Pastinaaksoep met kalamata olijven

De pastinaak is een onderbelichte groente die meer applaus verdient! Je kunt er heerlijke soep van maken en hij levert veel vezels. Het kan de darmwerking versterken en hiermee constipatie verminderen. Kalamata olijven komen uit de  Griekse streek Kalamata en hebben een lekkere hartige smaak met een licht bittere ondertoon.  Een groot voordeel van Griekse olijven is dat deze, in tegenstelling tot de meeste olijven in de supermarkt, niet bewerkt zijn. 

Olijven worden niet vers van de boom gegeten. Ze worden eerst een paar maanden tot een jaar in een zoutwaterbadje gelegd om de bittere smaak te verwijderen. Veel olijven worden versneld gerijpt door ze te logen in bv natriumhydroxide. Het logen heeft een negatief effect op de hoeveelheid aanwezige nutriënten. In Griekenland is dit verboden. 

Olijven zijn een goede bron van vitamine E, ijzer, koper en calcium. Omdat ze in zout water worden verpakt kunnen ze ook veel natrium(zout) bevatten. Eet er niet teveel van als je een natriumarm dieet volgt. Ook bevatten olijven veel antioxidanten en zijn ze rijk aan vezels en onverzadigde vetten. 

In deze soep zijn de olijven een goede zoute tegenhanger voor de zoete smaak van de pastinaak.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen

  • 400 gram pastinaak in grove stukken gesneden
  • 100 gram pastinaak in kleine dunne blokjes van een cm
  • 1 grote ui in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • Verse platte peterselie, fijngehakt
  • Kalamata olijven, in schijfjes gesneden
  • Zwarte peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snij ongeveer een handje vol pastinaak in kleine dunne blokjes van een cm, deze zijn voor de garnering en de bite.
  2. Fruit de ui een minuut in wat olijfolie.
  3. Pers de teen knoflook uit bij de ui en bak eventjes mee, kijk uit dat het niet aanbrand want anders wordt de knoflook bitter.
  4. Voeg nu de grove stukken pastinaak toe en laat het een minuut meebakken terwijl je roert.
  5. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Draai het vuur laag als het kookt en laat het 20 minuten pruttelen.
  7. Snij ondertussen wat verse peterselie fijn, zoveel je zelf lekker vindt.
  8. Snij ongeveer 4 olijven in schijfjes per soepkom.
  9. Bak de kleine stukjes pastinaak beetgaar in ongeveer 5 minuten in een koekenpan in wat olijfolie en voeg er wat japanse sojasaus aan toe. 
  10. Voeg eventueel wat water toe zodat de sojasaus beter mengt en laat dit weer verdampen.
  11. Als de pastinaak gaar is kun je hem in de blender of met de staafmixer pureren. Voeg er naar smaak verse zwarte peper aan toe.
  12. Schep wat pastinaaksoep in een kom en garneer met wat peterselie, olijven en een eetlepel gebakken pastinaak.

Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven
Wortel gele linzensoep

Wortel rode linzensoep

8 januari 2019/door Helend eten
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

8 januari 2019/door Helend eten
Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

8 januari 2019/door Helend eten
Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven

8 januari 2019/door Helend eten
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

8 januari 2019/door Helend eten
Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

8 januari 2019/door Helend eten
Mango shake

Mango shake

8 januari 2019/door Helend eten
Zomerse maaltijdsalade

Zomerse maaltijdsalade

31 augustus 2020/door Helend eten
Havermout met mango

Havermout met mango

31 augustus 2020/door Helend eten
Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

31 augustus 2020/door Helend eten
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

7 september 2020/door Helend eten
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

5 november 2020/door Helend eten
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

11 november 2020/door Helend eten

Deel dit bericht:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
Helend eten Logo
Broccoli met cashewnotenBroccoli met cashewnotenZoete aardappelpureeBianca RustenhovenZoete aardappelpuree
Scroll naar bovenzijde

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

OKLearn more

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Privacy Beleid

U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.

Privacy Policy
Accept settingsHide notification only