Helend eten
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Recepten

Wortel rode linzensoep

Wortels bevatten betacaroteen en deze stof zet zich om in vitamine A in je lichaam. Combineer wortels altijd met olie of boter, zodat je de vet oplosbare betacaroteen beter opneemt. Wortels zijn goed voor je ogen en ze hebben een cholesterolverlagend effect. Bovendien is betacaroteen een antioxidant en vangt dus vrije radicalen weg. Linzen bevatten veel eiwitten en zijn vezelrijk. Als je ze combineert met een graan vormen ze een compleet eiwit. Bijvoorbeeld brood of rijst. Daarnaast bevatten linzen een zetmeel in de vorm van resistent zetmeel. Het is voeding voor je darmbacteriën en dit noemen we dan prebiotica. 

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen

  • 500 gram wortels
  • 150 gram rode linzen (gewassen)
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 flinke teen knoflook
  • Cayennepeper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse peterselie of verse koriander
  • Kiemen, bv alfalfa of broccoli kiemen

Bereiding

  1. Snij de wortels in halve maantjes en de ui klein.
  2. Fruit de uit  in een goeie scheut olijfolie en voeg daar na een paar minuten de teen knoflook (uitgeperst of fijn gesneden) aan toe.
  3. Bak na een minuut het mosterdzaad mee en voeg daar de koriander en cayennepeper aan toe.
  4. Roer het goed en voeg daar een scheutje groentebouillon aan toe.
  5. Voeg nu de gesneden wortels toe en blijf roeren.
  6. Na een minuut kun je de linzen toevoegen. 
  7. Breng het aan de kook en laat het daarna 20 minuten zachtjes doorkoken.
  8. Als de wortel en linzen gaar zijn kun je de helft van de soep pureren in een blender.  Doe het in een aparte kom als je het met een staafmixer doet. Giet het gepureerde gedeelte weer in de pan en roer de soep tot een geheel. Verdun de soep met wat meer bouillon als deze te dik is naar je smaak.
  9. Serveer met verse kruiden en een pluk kiemen.

Je kunt eindeloos variëren met deze soep door er andere verse kruiden overheen te strooien of er prei/bleekselderij/paprika/shiitakes aan toe te voegen. Experimenteer erop los en creëer jouw perfecte soep! 

Wortel gele linzensoep

Wortel gele linzensoep
Wortel gele linzensoep

Wortel rode linzensoep

8 januari 2019/door Helend eten
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

8 januari 2019/door Helend eten
Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

8 januari 2019/door Helend eten
Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven

8 januari 2019/door Helend eten
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

8 januari 2019/door Helend eten
Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

8 januari 2019/door Helend eten
Mango shake

Mango shake

8 januari 2019/door Helend eten
Zomerse maaltijdsalade

Zomerse maaltijdsalade

31 augustus 2020/door Helend eten
Havermout met mango

Havermout met mango

31 augustus 2020/door Helend eten
Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

31 augustus 2020/door Helend eten
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

7 september 2020/door Helend eten
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

5 november 2020/door Helend eten
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

11 november 2020/door Helend eten

Deel dit bericht:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
Helend eten Logo
DarmklachtenDarmklachtenRode bietjessalade met feta en rucolaRode bietjessalade met feta en rucola
Scroll naar bovenzijde

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

OKLearn more

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Privacy Beleid

U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.

Privacy Policy
Accept settingsHide notification only