Helend eten
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Recepten

Zoete aardappelpuree

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd is geen familie van de aardappel. De bataat bevat in tegenstelling tot de gewone aardappel inuline en dat is voedsel voor je darmbacteriën. Inuline is een vezel die langzamer verteert dan zetmeel en is daarom geschikter voor mensen met diabetes. Er zijn verschillende soorten en kleuren, maar in dit recept wordt de oranje variant gebruikt.

De oranje variant bevat veel betacaroteen wat je lichaam omzet in vitamine A. De bataat is dan ook een goede plantaardige bron voor vitamine A. Combineer het met vet, want de betacaroteen is vetoplosbaar!

Je kunt eindeloos variëren met zoete aardappel. De bataat is erg lekker in de oven als frietjes gesneden, als soep of gegrilld in een salade met feta en rucola.

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad en is rijk aan calcium, ijzer en magnesium. Dit is een goede bron voor calcium als je geen dierlijke producten eet.

Ingrediënten voor 2

  • 500 gram zoete aardappels
  • Twee eetlepels tahin
  • Verse bieslook
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snij m in grove stukken. Stoom ze gaar in 10 minuten.
  2. Prak de zoete aardappels in een schaal fijn met een vork of met een staafmixer, dan krijg je een smeuïger resultaat.
  3. Voeg twee eetlepels tahin toe en meng het er goed doorheen. De biologische versie van tahin (ongepeld) vind ik zelf wat droger, dus voeg ik nog een scheut olijfolie toe.
  4. Pers de teen knoflook en meng deze er goed doorheen.
  5. Knip de bieslook fijn met een schaar. Ik heb ongeveer een kwart gebruikt van de hoeveelheden die in de winkel worden verkocht. Dat is ongeveer 5 gram. Neem zoveel jezelf wilt, maar het wordt wel scherper van smaak als je er
  6. meer aan toevoegt.
  7. Voeg de citroensap en het zout en peper toe en mix het goed door elkaar.
  8. Je kunt het als bijgerecht eten, maar het is ook lekker op een broodje met wat sla en geroosterde hazelnoten.

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree
Wortel gele linzensoep

Wortel rode linzensoep

8 januari 2019/door Helend eten
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

8 januari 2019/door Helend eten
Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

8 januari 2019/door Helend eten
Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven

8 januari 2019/door Helend eten
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

8 januari 2019/door Helend eten
Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

8 januari 2019/door Helend eten
Mango shake

Mango shake

8 januari 2019/door Helend eten
Zomerse maaltijdsalade

Zomerse maaltijdsalade

31 augustus 2020/door Helend eten
Havermout met mango

Havermout met mango

31 augustus 2020/door Helend eten
Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

31 augustus 2020/door Helend eten
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

7 september 2020/door Helend eten
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

5 november 2020/door Helend eten
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

11 november 2020/door Helend eten

Deel dit bericht:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
Helend eten Logo
Pastinaaksoep met kalamata olijvenPastinaaksoep met kalamata olijvenPittige zoete aardappelsPittige zoete aardappels
Scroll naar bovenzijde

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

OKLearn more

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Privacy Beleid

U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.

Privacy Policy
Accept settingsHide notification only