Bianca Rustenhoven

Bianca Rustenhoven

Wie is Bianca?

Ik ben altijd gek op eten geweest, al was het als kind meer op zoet­ig­heid. Als kind at ik vrij eentonig omdat ik veel eten niet lustte. Dat is langzaam door de jaren heen veranderd. Zo rond mijn dertigste ben ik van mijn suikerverslaving afgekomen door een tijdje bijna suikervrij te leven.

Ik was verbaasd dat bijna alle producten in de supermarkt wel suiker bevatten.

En vanaf dat moment ben ik nooit meer gestopt met etiketten te lezen voordat ik iets koop.

Voeding heeft in eerste instantie mijn interesse gekregen omdat ik door een prikkelbare darm heel erg moet opletten wat ik eet. Door mijn verdieping in voeding werd ik steeds meer getrokken naar biologisch en onbewerkt eten.

Als je gewend raakt aan gezond en puur eten wil je niet meer anders. Het smaakt beter en het voelt beter.

In mijn werk als ambulant persoonlijk begeleider kook ik vaak met cliënten om hen te stimuleren gezonder en gevarieerder te koken. Ik raakte geïnspireerd om een opleiding te volgen tot natuurvoedingskok. Er werd veel aandacht besteed aan de helende eigenschappen van voeding en heb daar veel productkennis opgedaan. Ook leerde ik veel over kooktechnieken en koken met de seizoenen.

Mijn opleiding tot orthomoleculair therapeut vond ik mooi aansluiten omdat je daar de diepte in gaat over voedingsstoffen en hoe het lichaam voeding verwerkt en opneemt.

In de orthomoleculaire geneeswijze en voedingsleer kijkt men holistisch naar de mens en ligt de nadruk op voeding en gezond leven. Dit spreekt me erg aan.

Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een gezonde levensstijl die bij hen past of hen te helpen zich beter te voelen.

Door mijn jarenlange ervaring als begeleider heb ik geleerd hoe ik mensen kan coachen naar een voedingspatroon wat bij hen past. Doordat ik voornamelijk met mensen met een autisme spectrum stoornis werk heb ik me sterk ontwikkeld in communicatie. Zij hebben me geleerd de vraag achter de vraag te zien. Het heeft me een meer verdiepende manier van communiceren opgeleverd.

Om mijn kennisniveau optimaal te houden volg ik meerdere malen per jaar bij- en nascholingen op relevante onderwerpen binnen mijn vakgebied.

Privacy Statement Koekjes