Hoe werkt het?

Voorbereiding

Voordat de intake plaats vindt stuur ik je een vragenlijst en vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden gedurende een week. De ingevulde vragenlijst en het voedingsdagboek kunnen alvast inzicht geven in je klachten, je levensstijl en je voedingspatroon. Dit vormt de basis van het intakeconsult.

Intakeconsult

Tijdens de intake nemen we de vragenlijst en het eetdagboek door en zoeken we samen naar de hulpvraag waar we mee aan de slag gaan. Informatie die je al hebt over je gezondheidsklachten, bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen van je huisarts kun je ook meenemen. Dit geeft een completer beeld van jouw situatie.

Het kan zijn dat er aanvullend onderzoek nodig is zoals een mineralen- en vitaminen bepaling dmv bloed- of een ontlasting onderzoek (dit gebeurt alleen in overleg). De kosten van aanvullend onderzoek zijn niet in begrepen in het consult.

In dit consult maken we een plan van aanpak waar je thuis mee aan de slag gaat. Een eerste voedingsadvies en/of leefstijladvies eventueel aangevuld met voedingssupplementen. Na 4 tot 6 weken kom je terug voor een vervolgconsult om je ervaringen te bespreken.

Bij aanvullend onderzoek plannen we eerder een afspraak om de uitslagen te bespreken en maken we het plan van aanpak achteraf.

Vervolgconsult

In dit consult bespreken we hoe je alles ervaren hebt. Past het voedingsadvies bij je, reageert je lichaam er goed op, hou je het vol en voel je je er prettig bij? Zijn je klachten afgenomen?

Misschien heb je meer tools nodig om een voedingspatroon te integreren in je leven. Wat is je ervaring met de supplementen? Op basis van jouw ervaringen passen we het plan van aanpak aan. We bespreken hoe je aanpassingen en veranderingen in je voedingspatroon kunt volhouden, als dit je moeite kost. Het kan zijn dat er meerdere consulten nodig zijn om je goed op weg te helpen naar een passend eetpatroon of een afname van je klachten te bereiken.

Afhankelijk van de uitkomst plannen we nog een vervolgconsult na 4 weken.

Privacy Statement Koekjes