Chocolade havermoutkoekjes

Deze koekjes zijn glutenvrij als je glutenvrije havermout gebruikt. Dat is havermout die gegarandeerd niet ‘besmet” is met gluten doordat er gluten houdende granen in dezelfde omgeving worden verwerkt. Glutenvrije producten hebben een glutenvrij keurmerk en komen niet in aanraking met producten die wel gluten bevatten. Dit is met name erg belangrijk als je coeliakie hebt.

Deze koekjes kun je zo zoet maken als je wilt, maar hou ook rekening met de suikers in de chocola die je gebruikt.

Ingrediënten voor 10 koekjes:

  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 50 gram pure chocola (85%)
  • 50 gram oerzoet
  • Halve theelepel koekkruiden/kaneel
  • 1 ei

Zo maak je het:

  1. Meng eerst de havermout, koekkruiden en de oerzoet goed in een grote beslagkom.
  2. Smelt de kokosolie door het schaaltje in een grotere kom met heet water te plaatsen. Zorg dat er geen water bij de olie kan komen. Roer het goed door als het begint te smelten.
  3. Voeg het ei en de gesmolten kokosolie toe aan de beslagkom met havermout.
  4. Smelt de chocola au bain-marie en giet deze door het beslag. Roer het goed door elkaar.
  5. Als het beslag wat vloeibaar is kun je het beste met een eetlepel hoopjes leggen op een ingevette bakplaat en bij een wat steviger beslag kun je balletjes draaien en deze platdrukken op de plaat.
  6. Bak de koekjes 25 minuten op 160 graden.
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

Wortel gele linzensoep

Wortel gele linzensoep

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Klik hier voor alle recepten
Privacy Statement Koekjes