Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken

  • 125 gram havermeel
  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 500 ml sojamelk
  • Mespunt zout

Zo maak je het

  1. Mix het beslag met een mixer totdat er geen klontjes meer zijn.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en verspreid de olie met een kwastje. Zorg dat de olie goed verdeeld is en zet het vuur hoog.
  3. Laat de olie goed warm worden, maar de olie mag niet gaan roken. Roer nu het beslag even door vlak voordat je een volle (soep)lepel in de pan giet. Verspreid het beslag door de pan heen en weer te bewegen.
  4. Zet het vuur halfhoog en draai de pannenkoek als de randen gaan krullen en hij stevig genoeg is om te draaien.
  5. Laat de pannenkoek nog 5 minuten op niet te hoog vuur gaar worden.
  6. Bij elke pannenkoek moet je het beslag even doorroeren en als het te dik wordt kun je het weer wat verdunnen met sojamelk.
  7. Je kunt de pannenkoek met van alles vullen zoals; sla, rauwe spinazie, kidneybonen, kiemen, kaas, rucola, bieslook, dille en gerookte zalm.
  8. Voorbeeld: Je kan de pannenkoek besmeren met humus of pesto of een ander hartig smeersel en dan een laagje sla/spinazie en tomaten erop.

Je kunt eindeloos variëren met welke vulling je gebruikt!

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

Klik hier voor alle recepten
Privacy Statement Koekjes