Deze soep is snel gemaakt en is zowel lekker in de zomer als de winter. De zoete aardappel maakt het lekker zoet en de linzen geven de soep een hartige smaak. Zowel de zoete aardappel als de linzen zijn een bron van vezels. Als je de soep combineert met een volkoren zuurdesem boterham krijg je een volwaardig eiwit binnen.
Ingrediënten voor 4 koppen soep
- 500 gram zoete aardappels
- 1 grote ui, gesnipperd
- 150 gram rode linzen
- 1 liter groentebouillon
- Theelepel geel mosterdzaad
- Theelepel gemalen korianderzaad
- Flinke snuf cayennepeper
- 1 teen knoflook
- Vers korianderblad als topping, zoveel je lekker vindt
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snij hem in grove stukken.
- Bak de ui 5 minuten in olijfolie in een soeppan en voeg dan de knoflook toe.
- Laat dit 1 minuut meebakken en voeg dan alle kruiden toe, behalve het korianderblad.
- Roer dit goed en voeg dan de zoete aardappel, de groentebouillon en de gewassen rode linzen toe en breng het aan de kook.
- Laat het 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep een beetje grof, niet glad, zodat je nog wat bite hebt.
- Snij het korianderblad, je kunt ook de fijne stelen meesnijden en voeg het toe als topping.