Helend eten
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
  • Zoek
  • Menu Menu

Recepten

Bruine bonensoep

Als ik de geur van bruine bonensoep ruik denk ik aan de versie die mijn moeder vroeger maakte toen ik klein was. Ik was er gek op en het gaf me een warm gevoel zoals soep dat kan doen met je. Een week geleden heb ik het voor het eerst zelf gemaakt, maar dan een vegetarische versie. En het smaakte even goed! Ik vond de rookworst eigenlijk nooit lekker. Maar de hartige smaak die vlees geeft aan een gerecht vind ik wel lekker. Peulvruchten geven met de juiste kruiden ook een hartige smaak zonder dat je er vlees aan hoeft toe te voegen. Peulvruchten zijn eiwitrijk en gecombineerd met een graan zoals bv. brood creëer je volwaardig eiwitten. Ik gebruik in deze soep kidneybonen omdat ze een lekkere bite hebben en erg smeuïg zijn, maar voel je vrij om echte bruine bonen te gebruiken!

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt
  • 1 grote prei in halve ringen gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote wortels in halve schijfjes gesneden
  • Flinke teen knoflook
  • 2 kruidnagels
  • Snufje kaneel,
  • Kwart theelepel gemalen komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder voor de liefhebbers
  • 2 laurierbladen
  • Kwart theelepel gerookt paprikapoeder
  • Blikje of potje van ongeveer70 gram tomatenpuree
  • 1 liter groente of kruidenbouillon

Zo maak je de soep

  1. Giet een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak daarin de ui.
  2. Pers de knoflook uit in de pan en bak 1 minuut mee. En voeg na 5 minuten de gewassen prei en wortel toe en bak nog eens 5 minuten mee op halfhoog vuur.
  3. Voeg alle kruiden, behalve de laurierbladen, toe en bak 1 minuut mee.
  4. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee.
  5. Giet de liter bouillon erbij en voeg de laurierbladen en de uitgelekte bruine bonen toe. Breng aan de kook.
  6. Laat het 20 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de helft van de soep apart in een blender en voeg het gepureerde gedeelte weer aan de rest van de soep toe. Roer het tot een geheel.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen en strooi wat verse gehakte peterselie of koriander over de soep.

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep
Wortel gele linzensoep

Wortel rode linzensoep

8 januari 2019/door Helend eten
Rode bietjessalade met feta en rucola

Rode bietjessalade met feta en rucola

8 januari 2019/door Helend eten
Broccoli met cashewnoten

Broccoli met cashewnoten

8 januari 2019/door Helend eten
Pastinaaksoep met kalamata olijven

Pastinaaksoep met kalamata olijven

8 januari 2019/door Helend eten
Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

8 januari 2019/door Helend eten
Pittige zoete aardappels

Pittige zoete aardappels

8 januari 2019/door Helend eten
Mango shake

Mango shake

8 januari 2019/door Helend eten
Zomerse maaltijdsalade

Zomerse maaltijdsalade

31 augustus 2020/door Helend eten
Havermout met mango

Havermout met mango

31 augustus 2020/door Helend eten
Banaan met cashewnoten

Banaan met cashewnoten

31 augustus 2020/door Helend eten
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

7 september 2020/door Helend eten
Glutenvrije pannenkoek

Glutenvrije pannenkoeken

5 november 2020/door Helend eten
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

11 november 2020/door Helend eten

Deel dit bericht:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Reddit (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Tumblr te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Homepagina
  • Aanbod
  • Hoe werkt het?
  • Bianca Rustenhoven
  • Tarieven en vergoedingen
  • Orthomoleculaire therapie
  • Recepten
  • Reviews
  • Nieuws
  • Contact
Helend eten Logo
Glutenvrije pannenkoekenGlutenvrije pannenkoek
Scroll naar bovenzijde

This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies.

OKLearn more

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Privacy Beleid

U kunt meer lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze Privacybeleid-pagina.

Privacy Policy
Accept settingsHide notification only