Bloedsuikerspiegel en prediabetes

Een plotse omslag van stemming als je honger voelt/hebt en als het eten niet op tijd komt begin je te transpireren, ervaar je duizeligheid en kun je je niet meer concentreren. En dan na het eten toch weer snel trek hebben…. Dit kunnen symptomen zijn van een schommelende bloedsuikerspiegel.

Een schommelende bloedsuikerspiegel vraagt om een andere manier van eten en een andere keuze van eten. Prediabetes is een voorfase van diabetes type 2. In deze fase reageert je lichaam al minder goed op insuline. Daardoor heeft je lichaam meer moeite met de verwerking van bloedsuiker. De bloedsuiker­waarden zijn al iets hoger, maar nog niet zo hoog dat je diabetes hebt. Bij prediabetes heb je ook nog niet de symptomen van diabetes, of maar een beetje. Als je prediabetes niet aanpakt, kan het overgaan in diabetes. Maar als je op tijd ingrijpt, kun je prediabetes terugdraaien. Dat doe je door af te vallen, gezond te eten en meer te bewegen. De bloedsuikerwaarden worden dan meestal weer normaal.

Ik kan je begeleiden naar een betere balans van je bloedsuikerspiegel door samen je eetpatroon aan te passen om enorme pieken in je bloedsuiker voorkomen. Je kunt je bloedsuikerwaardes aanzienlijk verbeteren wanneer je bewerkte suiker- en zetmeelproducten vervangt door onbewerkte voeding.

Maak een afspraak
Darmklachten

Darmklachten

Overgangsklachten

Overgangsklachten

Chronische stress klachten/burn-out

Leefstijl veranderen

Leefstijl veranderen

Eetpatroon onder de loep

Eetpatroon onder de loep

Supplementen onder de loep

Supplementen onder de loep

Privacy Statement Koekjes