Overgangsklachten

Wist je dat er zoiets als een premenopauzale fase bestaat? Dit is een fase in de overgang die twee tot zeven jaar kan duren en waarin je allerlei klachten kunt krijgen. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van welke overgangsklachten er allemaal bestaan. Tijdens de overgang kunnen er ook klachten ontstaan die je niet direct associeert met overgangsklachten.

Een frozen shoulder kan ook een overgangsklacht zijn die veroorzaakt wordt door de afname van oestrogeen. En zo kunnen er ook lange termijn gevolgen zijn voor je lichaam door de overgang. In deze periode van je leven is het belangrijk kennis te hebben van de do’s and dont’s om goed voor je zelf te zorgen. Inzicht in de overgang geeft je een ingang voor verbetering en acceptatie van het proces waar je in zit.

De overgang is voor veel vrouwen een moment van transitie. Niet alleen verandert je lichaam, maar ook de manier van invulling geven aan je leven kan veranderen. Sommige vrouwen ervaren het ook als een moment om assertiever te worden naar hun omgeving. Ze hebben tijd en ruimte voor zichzelf nodig om deze belangrijke levensfase in alle rust te ervaren. Vrouwen die veel stress ervaren door werk of persoonlijke omstandigheden hebben meestal meer (hevige) klachten. Een gezonde leefstijl, gezonde voeding en supplementen kunnen verbetering geven aan de klachten die je ervaart.

Ik kan je hierin advies en tips geven zodat jij je lichaam en t proces waarin je je bevindt beter gaat begrijpen en minder belemmerd wordt door je klachten.

Maak een afspraak
Darmklachten

Darmklachten

Chronische stress klachten/burn-out

Schommelende bloedsuikerspiegel

Bloedsuikerspiegel en prediabetes

Leefstijl veranderen

Leefstijl veranderen

Eetpatroon onder de loep

Eetpatroon onder de loep

Supplementen onder de loep

Supplementen onder de loep

Privacy Statement Koekjes