Darmklachten

Een opgezette buik, krampen, winderigheid en een wisselende stoelgang zijn symptomen van een verstoorde spijsvertering. Deze klachten kunnen je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

Vaak heb je al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen en is er geen duidelijke oorzaak te vinden. Of je hebt de diagnose spastische darm gekregen en moet daar maar mee leren leven.

Stress, medicijnen en voeding zijn factoren die invloed hebben op je darmen. Gebruik van antibiotica en veel suikerrijke voeding hebben een slecht effect op je darmflora. Vezelarme voeding kunnen voor verstopping zorgen, maar ook je hormonen hebben invloed hierop. Het kan ook zijn dat je moeite hebt met vetten te verteren. Er zijn dus een hoop zaken die je kunt onderzoeken waarom jouw darmen protesteren!

Ik kan je helpen door te onderzoeken welke voeding onrust geeft in je darmen. Het kan zijn dat je bepaalde voeding slecht verteert en deze tijdelijk of permanent moet mijden. Daarnaast is het goed om je levensstijl nader te bekijken. Kun je wel goed ontspannen of heb je veel stress in je leven? Ook kan je darmflora uit balans zijn. Ontlasting onderzoek kan over deze zaken meer duidelijkheid geven.

Maak een afspraak
Overgangsklachten

Overgangsklachten

Chronische stress klachten/burn-out

Schommelende bloedsuikerspiegel

Bloedsuikerspiegel en prediabetes

Leefstijl veranderen

Leefstijl veranderen

Eetpatroon onder de loep

Eetpatroon onder de loep

Supplementen onder de loep

Supplementen onder de loep

Privacy Statement Koekjes